top of page

Instruktører

Senpai

Vegard Svenvik

1. Dan

Klubbleder

Senpai

Tarje Bergem

1. Dan

Trener 1 kurs

Instruktør

Mats Stene

1. Kyu

Priser

Medlemskap

Voksen 700kr halvåret

Barn (under 13) 500kr halvåret

Inkluderer graderingsbok ved første innmelding.

Gradering

250kr (10-4 Kyu)

Inkluderer belte i ny farge når dette gjelder.

Utstyr

Se vår liste på Vipps!

Betalinger

image.png

Vipps (foretrukket)

Kristiansund Karateklubb (566202)

Kontonummer

Kristiansund-Kyokushin-Karate-Klubb

6365.05.39488

Husk å merke betalingen med hvem, hva / hvilken anledning.

Eks: Torkil Torkilsen 3. Kyu gradering

Om klubben

Kristiansund Karateklubb ble stiftet 29. mai 1985. For å få tildelt treningstider av Kristiansund kommune, måtte det søkes om opptak i Norges Idrettsforbund (NIF). Rune Svendsen ble valgt til klubbens første formann, og klubben ble offisielt opptatt i NIF den 24. august 1985. 

Helt i starten ble det trent en annen karatestilart, da det var en tidligere utøver fra en annen stilart som var med i begynnelsen. I august 1985 sto klubben uten instruktør og uten noen stilartstilhørighet. Klubbens ledelse fikk imidlertid tips om at det var en i byen som hadde trent Kyokushinkai; Ingrid Mariann Rønning. Ingrid var interessert i å hjelpe til med å lede treningene, og da var snøballen begynt å rulle. For at Rønning skulle få tillatelse til å trene klubben, måtte klubben søke om opptak i Norges Karate Kyokushinkai. Dette ble gjort, og grunnstenen for vår suksess ble lagt.

Kristiansund Karateklubb ble offisielt opptatt som medlemsklubb i Norges Karate Kyokushinkai i oktober 1985, med Rune Svendsen som klubbleder. Fra høsten 1985 hadde klubben en rask vekst, og antall medlemmer steg til 190 på under ett år. På det meste var det 229 medlemmer registrert i Kristiansund Karateklubb. 

Etter at Svendsen hadde sittet i flere år som leder, ble ledervervet overtatt av Benedicte Aarø.

I 1990 overtok Vidar Mjelde som klubbleder. Vidar la ned en enorm jobb i klubben, og det var han som klarte å skaffe klubben egne treningslokaler ved Dale barneskole. Her sto et bomberom tomt, og styret i klubben med Vidar i spissen så mulighetene i dette lokalet. Lokalet ble ryddet, dusjer installert, garderober ble bygget og dojo etablert. Denne jobben ble gjort i samarbeid med Kristiansund Jiu Jitsu klubb og Kristiansund Judoklubb. Kristiansund Budosenter ble etablert, og her trener vi fortsatt. 

På høstparten i år 2000, etter vel 10 år som klubbleder, fant Vidar Mjelde ut at nok var nok, og han overlot roret til Rolf Bjarne Flatset som styrte skuta i 2 år til Jon Terje Furseth tok over. Vegard Svenvik ble klubbleder i 2011 og holder på den dag i dag.

Kristiansund Karateklubb har produsert mange dyktige utøvere. Vi har også fått frem flere svartbelter; Tania Gaarde, Anders Gjeldnes, Thomas Hansen, Vidar Mjelde, Steinar Berget, Gøran Kalgraff, Suzanne Bjørbak Jones, Jon Terje Furseth, Rolf Bjarne Flatset og Vegard Svenvik. 

Kristiansund Karatelkubb har alltid vært en veldrevet klubb med sunn økonomi. Dedikerte instruktører med høy kompetanse har plassert klubben som en av mange klubber med høyt teknisk nivå.

Medlem av

Sertifisert som

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page